Slik virker den

Wonderbag langtidskoker maten, uten å bruke ekstra strøm. Den holder også mat varm. Det er lekende lett! Følg disse fire enkle stegene for et nydelig måltid: kok opp, sett i wonderbag, la stå og nyt deilig mat

Du kan også finne noen gode tips i vår FAQ.

Wonderbag bruker restvarme til å langtidskoke maten mens du kan bruke tiden din på å gjøre andre ting

Her er noen gode tips og triks for å lage mat i Wonderbag:

 

Velg riktig gryte til Wonderbag

Bruk en gryte som er passe stor til maten du ønsker å lage. Gryten bør helst ha små håndtak, slik at wonderbagen kan tettes godt rundt den..

Du kan bruke de fleste type gryter: kobber, rustfritt stål, alumunium, emaljert jerngryte, tradisjonell jerngryte eller glass. Det er helt opp til deg hva du foretrekker. Det er ikke anbefalt å bruke keramikk eller leirgryter. Størrelse og tykkelse på gryte, og hvor full gryten er, er med å avgjøre hvor lenge maten kan stå i Wonderbag.

 

Kok opp maten

Det er viktig at maten kokes opp tilstrekkelig før du plasserer gryten i Wonderbag. Bruk et tett lokk som passer til gryten og la all maten blir gjennomvarm. Plasser den kokende gryten rett i Wonderbag fra kokeplaten. Bruk et gryteunderlag eller kjøkkenhåndkle under gryten inni Wonderbag. 

 

Hvor lang tid tar det å lage mat i Wonderbag? 

Det varierer veldig hvor lang tid mat trenger i Wonderbag. Det kommer an på type oppskrift og mat. En gryterett med kjøtt som oksehale, høne, bankekjøtt, eller tørkede bønner trenger normalt god tid på seg før det blir skikkelig godt. Går du for en grønnsakssuppe, en rett med kjøttdeig eller lignende, trenger det ikke så stå lenge før det er ferdig. Det er helt trygt å la maten godgjøre seg over lenger tid dersom du vil komme hjem til et godt måltid etter dagens aktiviteter, eller at du ønsker å få ut de beste krydderet som er brukt i maten.

Type matKoketidWonderbag-tid
Kylling og kjøtt 15-30 min Minst 2 timer
Kylling og køtt uten ben og skinn 10-15 min Minst 1 time
Ris (brun og hvit) 5 min Minst 45 min
Bløtlagte bønner 15 min Små bönor: minst 2-3 timer
Stora bönor: minst 4-5 timer
Rotgrønnsaker 15 min Minst 1 time

Varmeisolering

Varmen i gryta vil være best isolert når:

  • Gryten er full og har et tettsittende lokk

  • Maten har tykkere konsistens (gryteretter og curry)

  • Varm temperatur der Wonderbag står

  • Lokket til gryten er i metall (men glass fungerer også)

 

Vask av Wonderbag

Wonderbag kan flekkvaskes og henges opp til tørk. Du kan også vaske Wonderbag på en mild vaskesyklus i vaskemaskinen på lav temperatur og med bittelitt vaskemiddel. Heng opp til tørk eller bruk tørketrommel på laveste temperatur.